Polityka prywatności

1. Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://bagartmeble.pl.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych przez stronę internetową bagartmeble.pl (zwaną dalej: „Stroną”).

Właścicielem Strony i jednocześnie Administratorem Danych Osobowych jest Sylwester Barański prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Sylwester Barański „BAGART” ZAKŁAD MEBLI z siedzibą we Włoszczowie 29-100 ul. Podzamcze 18, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, NIP: 6561463195, Regon: 292400919, (zwany dalej „bagartmeble.pl”).

bagartmeble.pl dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających Stronę.

2. Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Formularze kontaktowe

Bagartmeble.pl zbiera dane użytkowników korzystających z formularza kontaktowego.
Dane osobowe zbierane są w przypadku skorzystania z formularza kontaktowego przez użytkownika.

W procesie składania zapytania poprzez formularz kontaktowy w zakładce kontakt, użytkownik podaje następujące dane:
-Imię i nazwisko
-Adres e-mail

Dane podane w procesie składania zapytania poprzez formularz kontaktowy wykorzystywane są jedynie w celu kontaktu z użytkownikiem składającym zapytanie.

Ciasteczka

Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości strony internetowej do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony internetowej. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?

Stosowane są dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików „cookies”

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej Stronie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

Podczas korzystania ze Strony, pobierane są automatycznie dodatkowe informacje (adres IP przypisany do Państwa komputera lub zewnętrzny adres IP dostawcy internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego)

Od użytkowników mogą być także gromadzone dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych na naszej Stronie.

4. Z kim dzielimy się danymi

Do danych osobowych zbieranych przez Stronę mają bezpośredni dostęp jedynie uprawnieni pracownicy bagartmeble.pl którzy potrzebują ich do realizacji czynności wymienionych w punkcie 2. „Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy”

Państwa dane mogą być także udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.

5. Jak długo przechowujemy twoje dane

Państwa dane przechowywane są na serwerach Strony dopóki nie otrzymamy stosownej informacji z prośbą o ich usunięcie.

6. Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Prośbę o usunięcie lub przekazanie danych osobowych użytkownicy mają możliwość złożyć poprzez:
-Formularz kontaktowy na stronie bagartmeble.pl znajdujący się w zakładce kontakt.
-Bezpośrednią wiadomość mailową przesłaną na adres: biuro@bagartmeble.pl
-Kontakt telefoniczny pod numerem 693 115 335 lub tradycyjną drogą pocztową na adres Sylwester Barański 29-100 Włoszczowa ul. Podzamcze 18

7. Gdzie przesyłamy dane

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

8. Jak chronimy Twoje dane

bagartmeble.pl stosuje zabezpieczenia zapewniające ochronę danych przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją. bagartmeble.pl zobowiązuje się chronić wszelkie Państwa dane zgodnie z normami ochrony bezpieczeństwa i zachowania poufności

Dane osobowe w bagartmeble.pl są chronione zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity, Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.

9. Zmiany polityki prywatności

bagartmeble.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. W dniu dokonania zmian aktualizujemy datę wprowadzenia ostatniej poprawki podaną poniżej.

Pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: biuro@bagartmeble.pl

Data ostatniej modyfikacji: 07.06.2019 r.